Jenni Immanen haluaa mobilisoida Suomen kansan aivotalkoisiin

Varainhankinnan pitkän linjan ammattilainen, VTM Jenni Immanen aloitti Aivosäätiön uutena varainhankinnan päällikkönä tammikuussa. Sekä Suomessa että ulkomailla työskennellyt Jenni tuli Aivosäätiöön suoraan paluumuuttajana Englannista, jossa hän toimi kuusi vuotta eri järjestöissä, viimeksi The Sick Children’s Trustissa. Jennin tavoitteena on saada yhä useampi suomalainen mukaan talkoisiin parannuskeinojen löytämiseksi aivosairauksiin.


Jenni Immasella on omakohtaista kokemusta aivosairauksista lähipiiriään koskettaneiden vakavien sairastumisten myötä. Häntä houkutteli Aivosäätiöön myös mahdollisuus rakentaa eteenpäin katsovan ja ketterän organisaation varainhankintaa systemaattisesti ja pitkäjänteisesti.

”Tavoitteenani on rakentaa vahva perusta Aivosäätiön varainhankinnalle ja varmistaa, että voimme tarjota suomalaisille aivotutkijoille parhaat mahdolliset resurssit tehdä työtään tulevina vuosina. Vain siten voimme saada uusia hoito- ja parannuskeinoja aivosairauksiin”, Jenni kertoo.

”Valitettavasti muisti- tai muut aivosairaudet koskettavat jossain vaiheessa elämää lähes kaikkia meitä joko suoraan tai välillisesti. Paitsi paljon inhimillistä kärsimystä aivosairaudet aiheuttavat myös valtavat kustannukset yhteiskunnalle. Siksi on äärimmäisten tärkeää motivoida ja mobilisoida koko Suomen kansa kokoamaan varoja ja osallistumaan talkoisiin uusien hoitojen ja ennaltaehkäisevien menetelmien kehittämiseksi.”

Englannissa varainhankinnalla on pitkät ja aktiiviset perinteet

Isossa-Britanniassa varainhankintaa on tehty hyvin pitkään ja se on monimuotoisempaa kuin Suomessa. Kansalaiset järjestävät itsenäisesti paljon tempauksia sekä osallistuvat erilaisiin haastekeräyksiin, kuten maratoneihin ja laskuvarjohyppyihin kerätäkseen omilta verkostoiltaan varoja tärkeäksi kokemansa asian puolesta. Järjestöt puolestaan muistavat lahjoittajia aktiivisesti eri tavoin.

”Englannissa on valtavasti varainhankinnan eri osa-alueiden asiantuntijoita, jotka tuntevat oman alueensa tismalleen.  Suomessa varainhankinta- ja lahjoittamiskulttuuri on vähän nuorempaa, mutta meillä on menty viime vuosina valtavasti eteenpäin. On todella ilahduttavaa, että myös meillä niin moni yksityinen ihminen haluaa lahjoittaa aikaansa tai varojaan jonkin tärkeän asian tukemiseksi.”

Mikä motivoi varainhankinnan konkaria uudessa työssä?

”On tosi hienoa ja palkitsevaa, kun työ alkaa tuottaa tulosta: ihmiset saadaan innostettua mukaan ja tärkeään asiaan alkaa tulla lahjoituksia. Se tuo todella paljon hyvää mieltä joka kerta.”

Aivosäätiö tukee suomalaista aivotutkimusta lahjoitusvaroin. Säätiö auttaa aivotutkijoita löytämään parannuskeinoja aivosairauksiin, kuten Alzheimerin tautiin, ADHD:hen, ALSiin sekä MS- ja Parkinsonin tauteihin.

Jos haluat keskustella Jennin kanssa lahjoituksiin tai varainhankintaan liittyen, ota mielellään yhteyttä:

Jenni Immanen, puh. 050 344 2656, jenni.immanen@aivosaatio.fi


”Tavoitteenani on rakentaa vahva perusta Aivosäätiön varainhankinnalle ja varmistaa, että voimme tarjota suomalaisille aivotutkijoille parhaat mahdolliset resurssit tehdä työtään tulevina vuosina.”  

 

 

Kuvassa Aivosäätiön uusi varainhankintapäällikkö Jenni Immanen
Jenni Immanen mobilisoi Suomen kansaa aivotalkoisiin

Lahjoita aivotutkimukseen

Lahjoittamalla autat tutkijoita löytämään uusia hoitoja ja lopulta myös parannuskeinot aivosairauksiin. Tutkimus ei etene ilman rahoitusta – siksi lahjoituksesi on äärimmäisen tärkeä.

Lahjoita

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeemme ilmestyy 8-10 kertaa vuodessa.
Se sisältää uutisia aivotutkimuksesta, tutkijoista ja apurahoista
sekä tapahtumistamme, kampanjoistamme ja muusta toiminnastamme.