Mikä on Suomen Aivosäätiö?

Aivosäätiö on yleishyödyllinen säätiö, joka myöntää apurahoja aivotutkimukseen.

Lahjoitusvaroilla tuetaan vuosittain suomalaista aivotutkimusta.

Suomen Aivosäätiön omaisuus koostuu sulautuneiden säätiöiden vuosikymmenten aikana saaduista lahjoituksista. Omaisuus jakautuu yleisrahastoon, sulautuneiden säätiöiden muodostamiin erillisrahastoihin ja nimikkorahastoihin. Rahastoista tuetaan vuosittain apurahoin suomalaista aivotutkimusta.

Miksi säätiö tukee apurahoin aivojen ja hermoston toiminnan tieteellistä tutkimusta?

Aivot on mutkikas koneisto. Siitä syystä aivosairaudetkin ovat monimuotoisia: joltain hajoaa mieli, toinen kadottaa muistinsa ja kolmannelta menee liikuntakyky. Aivojen toiminnan ja aivosairauksien mekanismeista tiedetään vähän. Suureen osaan aivosairauksista ei ole parantavaa lääkettä.

Potilas, omainen ja koko suomalainen yhteiskunta hyötyy aivosairauksien tehokkaasta ja oikea-aikaisesta hoidosta sekä aivojen terveyden hyväksi tehdystä työstä.

Aivosairauksien ja aivojen toiminnan häiriöiden ehkäisy on ensiarvoisen tärkeää. Aivojen merkitystä ihmisen täysipainoiselle elämälle ei kukaan kiistä. Ihminen on yhtä kuin aivonsa.
Aivosairaudet ovat tavallisin työkyvyttömyyden syy ja yleisimmät sairautemme. Sairaustaakkaan nähden tutkimukseen osoitetut varat ovat riittämättömät. Suomalaiset ansaitsevat tutkimusnäyttöön perustuvan hoidon aivojen ja hermoston sairauksiinsa.

Lahjoittaminen erillisrahastoon tai nimikkorahaston perustaminen

Aivosäätiö toimii yksityisiltä ihmisiltä, yrityksiltä ja yhteisöiltä saaduilla lahjoitusvaroilla.
Säätiöllä on oikeus ottaa vastaan lahjoituksia joko säätiön yleisrahastoon tai erillisrahastoihin.
Säätiön ei tarvitse maksaa lahja- tai perintöveroa.
Voit lahjoittaa nimettömänä tai julkisesti.
Nimikkorahaston voi myös perustaa. Nimi säilyy nimikkorahastossa.

Säätiö on yleishyödyllinen säätiö, jolle tehdyn vähintään 850 euron ja enintään 50 000 euron suuruisen rahalahjoituksen toinen yhteisö saa vähentää tulostaan verotuksessa. Verohallituksen päätös nro A27/3570/2014.

Poliisihallituksen keräyslupapäätös nro RA/2018/508 ajalle 1.10.2018 – 30.9.2020. Voimassa koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.

Suomen Aivosäätiö Y-tunnus 2297866-7

Työ aivojen hyväksi koskettaa meitä kaikkia. Kiitos tuestasi!

Voit tukea aivojen ja aivosairauksien tutkimusta lahjoittamalla haluamasi summan joko säätiön lahjoitustilille FI97 1023 3000 2443 71 tai kirjautua oheisesta linkistä suoraan verkkopankkiin.

Lahjoita

Suomen Aivosäätiön perustajasäätiöt

Suomen Aivosäätiön perusti vuonna 2009 Alzheimersäätiö, Lastenpsykiatrian tutkimussäätiö, Neurologiasäätiö ja Rinnekodin kehitysvammatutkimussäätiö. Säätiötä oli myös perustamassa lastenpsykiatrian emeritaprofessori Terttu Arajärvi. Lihastautien tutkimussäätiö sulautui Suomen Aivosäätiöön vuonna 2014.

Perustamisessa mukana olleet ja aktiiviset taustayhteisöt:

 

Suomen Neurologinen yhdistys ry

Suomen Aivosäätiön säännöt (pdf)