Lastenpsykiatriyhdistys lahjoittaa 20 000 euroa Aivosäätiölle

Joka viides suomalaislapsi kärsii psykiatrisista häiriöistä. Lapset kohtaavat tänä päivänä uusia kehitykseen vaikuttavia riskitekijöitä, jotka voivat aikaisempien haasteiden lisäksi vaikeuttaa arkielämässä selviytymistä ja johtaa psyykkiseen oireiluun. Psyykkisten oireiden ja elämän riskitekijöiden muuttuessa tarvitaan uusia keinoja auttaa lapsia käsittelemään stressiä sekä uusia tapoja tukea lasten terveen itsetunnon kehittymistä yhä monimutkaisemmassa nykymaailmassa. Suomen lastenpsykiatriyhdistys lahjoittaa Aivosäätiölle 20 000 euroa lastenpsykiatrisen tutkimuksen tukemiseen.


− Uusien menetelmien kehittäminen edellyttää tieteellistä lastenpsykiatrista tutkimusta. Vain siten saamme lisää tietoa lapsuudessa koetun kuormituksen vaikutuksesta lapsen kasvuun ja kehitykseen, ja pystymme kehittämään uusia tehokkaita tuki- ja hoitomalleja lapsille ja perheille, kertoo Suomen lastenpsykiatriyhdistyksen puheenjohtaja, lastenpsykiatrian professori ja ylilääkäri Kaija Puura.

– Nykyisillä julkisilla määrärahoilla tutkijat eivät pysty vastaamaan huutavaan uusien ennaltaehkäisevien keinojen ja vaikuttavampien hoitomuotojen tarpeeseen. Yliopistojen ulkopuolinen säätiörahoitus on välttämätöntä tutkimuksen turvaamiseksi.

Aivosäätiö rahoittaa vuosittain useita eri lastenpsykiatrian tutkimuksia. Säätiö toimii kokonaan lahjoitusvaroin.

 

LISÄTIETOJA:

Suomen lastenpsykiatriyhdistys, puheenjohtaja Kaija Puura, puh. 050 467 7059, kaija.puura@tuni.fi

Aivosäätiö, asiamies Merja Rekola, puh. 040 093 3938, merja.rekola@aivosaatio.fi

Lahjoita lastenpsykiatrian tutkimukseen

Lahjoita